@hardhoutenporselein hd profile photos

Karen Rensma

@hardhoutenporselein

馃幆#GelukkigSuccesvolSuccesvolGelukkig 馃尡Persoonlijke groei.Ontdek hoe je ontspannen & betekenisvol kan werken en leven #persoonlijkegroei #coaching

https://linktr.ee/hardhoutenporselein

Following
Followers
Posts
5 Stories

5 Stories

FEAR CHANGE? Leave it here:
.
a) Laat je wissegeld achter in de fooienpot (geweldig! 馃槑) en
.
b) Laat je angst voor verandering achter. Het helpt je niet. Het remt je in je ontwikkeling.
.
En persoonlijke ontwikkeling is nou juist een mega belangrijk ingredi毛nt voor geluk. That's right: groei maakt gelukkig!
.
We zijn meestal niet echt bang voor die groei op zich, maar voor de groeipijn. Groeipijn hebben, en dat een poosje verduren, d谩t is groei. Moeilijker dan dat is het niet.
.
Dus: fear if change? Leave it here.
.
Karen.

FEAR CHANGE? Leave it here: . a) Laat je wissegeld achter in de fooienpot (geweldig! 馃槑) en . b) Laat je angst voor verandering achter. Het helpt je niet. Het remt je in je ontwikkeling. . En persoonlijke ontwikkeling is nou juist een mega belangrijk ingredi毛nt voor geluk. That's right: groei maakt gelukkig! . We zijn meestal niet echt bang voor die groei op zich, maar voor de groeipijn. Groeipijn hebben, en dat een poosje verduren, d谩t is groei. Moeilijker dan dat is het niet. . Dus: fear if change? Leave it here. . Karen ...

Heerlijk vind ik het om me steeds weer verder te verdiepen in mijn vak. Ik doe met superveel plezier en gretigheid elk jaar een stuk bijscholing. Het verfijnt de kwaliteit van mijn werk.
.
Maar het voeren van een professionele praktijk is in feite het runnen van een bedrijf. En dat is een vak apart. Nooit geleerd op school. En ook niet in mijn opleiding.
.
Om met een groeiend bedrijf steeds volgende keuzes te blijven maken, die goed passen bij mij en mijn bedrijf zoals ik dat voor ogen heb, dat vraagt steeds weer moed. En onderzoek.
.
Eerst onderzoeken wat de beste keuze is, waar ik echt achter sta en die goed is voor mijn klanten 茅n voor mij. Ook op de lange termijn.
.
En dan de moed om de knoop door te hakken. Het runnen van een bedrijf gaat dus heel erg hand in hand met persoonlijke groei.
.
En dan is het zo waardevol om een paar goeie sparringmaatjes te hebben, met 贸贸k een eigen bedrijf en met 贸贸k ambitieuze plannen om dat bedrijf op een integere manier te laten groeien.
.
Deze ladies zijn daarin een super waardevolle aanwinst!
.
@joyceyourjourney
@doemijmaardiabetes
@jufmariska_inspire2teach.n
@zaraydagroenhartl.

Heerlijk vind ik het om me steeds weer verder te verdiepen in mijn vak. Ik doe met superveel plezier en gretigheid elk jaar een stuk bijscholing. Het verfijnt de kwaliteit van mijn werk. . Maar het voeren van een professionele praktijk is in feite het runnen van een bedrijf. En dat is een vak apart. Nooit geleerd op school. En ook niet in mijn opleiding. . Om met een groeiend bedrijf steeds volgende keuzes te blijven maken, die goed passen bij mij en mijn bedrijf zoals ik dat voor ogen heb, dat vraagt steeds weer moed. En onderzoek. . Eerst onderzoeken wat de beste keuze is, waar ik echt achter sta en die goed is voor mijn klanten 茅n voor mij. Ook op de lange termijn. . En dan de moed om de knoop door te hakken. Het runnen van een bedrijf gaat dus heel erg hand in hand met persoonlijke groei. . En dan is het zo waardevol om een paar goeie sparringmaatjes te hebben, met 贸贸k een eigen bedrijf en met 贸贸k ambitieuze plannen om dat bedrijf op een integere manier te laten groeien. . Deze ladies zijn daarin een super waardevolle aanwinst! . @joyceyourjourney @doemijmaardiabetes @jufmariska_inspire 2teach.n @zaraydagroenhartl ...

KIESRECHT - Zoveel plekken in de wereld waar vrouwen hun kiesrecht nog altijd moeten bevechten. Voor jou en mij 铆s dat al bevochten. Daarom maak ik dankbaar gebruik van mijn kiesrecht  door bij de verkiezingen vandaag mijn stem uit te brengen.
.
#kiesrecht #vrouwenkiesrecht #wegotthis #keuzevrijheid #dankbaar #krachtigekeuzes #100jaaralgemeenkiesrecht.

KIESRECHT - Zoveel plekken in de wereld waar vrouwen hun kiesrecht nog altijd moeten bevechten. Voor jou en mij 铆s dat al bevochten. Daarom maak ik dankbaar gebruik van mijn kiesrecht door bij de verkiezingen vandaag mijn stem uit te brengen. . #kiesrecht #vrouwenkiesrecht #wegotthis #keuzevrijheid #dankbaar #krachtigekeuzes #100jaaralgemeenkiesrecht ...

Denk jij ook dat je te oud bent voor 'n carri猫reswitch?鉅
--鉅
Je zou niet de enige zijn! De vraag is of het klopt. Stel je voor dat je niet te oud bent om te switchen? Wat dan? Bestaat er zoiets als een maximum leeftijd voor een realistische carri猫re switch?鉅
--鉅
Bekijk de korte video (2:17min) die ik over het onderwerp maakte 鉃 LINK IN BIO鉅
--鉅
#persoonlijkecoaching #persoonlijkeontwikkeling #lifecoach #coach #loopbaangeluk #loopbaan #geluk #insipratie #inspiratievideo #carriere #carri猫re #carriereswitch #switch #agedoesntmatter #leeftijdismaareengetal #motivation #motivatie #change #verandering #gelukkig #succesvol #gelukkigsuccesvol #linkinbio.

Denk jij ook dat je te oud bent voor 'n carri猫reswitch?鉅 --鉅 Je zou niet de enige zijn! De vraag is of het klopt. Stel je voor dat je niet te oud bent om te switchen? Wat dan? Bestaat er zoiets als een maximum leeftijd voor een realistische carri猫re switch?鉅 --鉅 Bekijk de korte video (2:17min) die ik over het onderwerp maakte 鉃 LINK IN BIO鉅 --鉅 #persoonlijkecoaching #persoonlijkeontwikkeling #lifecoach #coach #loopbaangeluk #loopbaan #geluk #insipratie #inspiratievideo #carriere #carri 猫re #carriereswitch #switch #agedoesntmatter #leeftijdismaareengetal #motivation #motivatie #change #verandering #gelukkig #succesvol #gelukkigsuccesvol #linkinbio ...

JE LEEFT MAAR 1X. Dus waarom zou je je leven doorbrengen in een onbevredigende baan waar je jiet gelukkig van wordt? En zeg nou niet 'omdat ik de hypotheek moet betalen'.
.
Want die kun je toch ook betalen met het inkomen dat je verdient met jouw droombaan?
.
Ik heb het niet over Disney-achtige droombeelden op roze wolkjes. Nee, ik bedoel heel erg down to earth een baan hebben waar je gewoon heel veel plezier in hebt en waar je energie en voldoening van krijgt.
.
Omdat je werk doet waarin je je talent benut en verder ontwikkelt. Werk dat er wat jou betreft enorm toe doet. Werk dat je doet voor een doel(groep) voor wie je door het vuur gaat.
.
Kortom: werk waar je wangen van gaan gloeien, je hart sneller van gaat kloppen en jij van gaat stralen. Werk dat bijdraagt aan een vervullend leven.
.
Een Disney-sprookje? NO WAY!! Het is mij gelukt, en het is mijn klanten gelukt. Ik denk dus dat het jou ook gaat lukken.
.
Tijdens mijn intensieve en kleinschalige workshop komende vrijdagmiddag 22 maart ontdek je de 茅chte reden waarom je ongelukkig bent in je huidige loopbaan, en ga je naar huis met jouw Persoonlijke Werkgeluk Blauwdruk, zodat je precies weet wat je moet doen om gelukkig te worden in je loopbaan.
.
Nog 2 plekken! Bij twijfel: DOEN!
.
Info en aanmelden voor deze workshop Startschot Persoonlijk Werkgeluk:

Insta: via de link in de bio. Of ga naar https://hardhoutenporselein.nl/startschot/
.
Heb je een vraag? Stuur me gerust een DM!
.
Ik help je graag verder.
.
Karen.

JE LEEFT MAAR 1X. Dus waarom zou je je leven doorbrengen in een onbevredigende baan waar je jiet gelukkig van wordt? En zeg nou niet 'omdat ik de hypotheek moet betalen'. . Want die kun je toch ook betalen met het inkomen dat je verdient met jouw droombaan? . Ik heb het niet over Disney-achtige droombeelden op roze wolkjes. Nee, ik bedoel heel erg down to earth een baan hebben waar je gewoon heel veel plezier in hebt en waar je energie en voldoening van krijgt. . Omdat je werk doet waarin je je talent benut en verder ontwikkelt. Werk dat er wat jou betreft enorm toe doet. Werk dat je doet voor een doel(groep) voor wie je door het vuur gaat. . Kortom: werk waar je wangen van gaan gloeien, je hart sneller van gaat kloppen en jij van gaat stralen. Werk dat bijdraagt aan een vervullend leven. . Een Disney-sprookje? NO WAY!! Het is mij gelukt, en het is mijn klanten gelukt. Ik denk dus dat het jou ook gaat lukken. . Tijdens mijn intensieve en kleinschalige workshop komende vrijdagmiddag 22 maart ontdek je de 茅chte reden waarom je ongelukkig bent in je huidige loopbaan, en ga je naar huis met jouw Persoonlijke Werkgeluk Blauwdruk, zodat je precies weet wat je moet doen om gelukkig te worden in je loopbaan. . Nog 2 plekken! Bij twijfel: DOEN! . Info en aanmelden voor deze workshop Startschot Persoonlijk Werkgeluk: Insta: via de link in de bio. Of ga naar https://hardhoutenporselein.nl/startschot/ . Heb je een vraag? Stuur me gerust een DM! . Ik help je graag verder. . Karen ...

HOE WAS JE WEEK - Diep vervullend of maar lauw-warm? Wil je op korte termijn effectief actie ondernemen om die eerste lastige (waar begin ik?) stap te zetten naar een vervullende loopbaan waardoor je werkgeluk 茅n persoonlijk geluk binnen handbereik haalt? Meld je dan vandaag nog even aan voor de workshop Startschot Persoonlijk Werkgeluk op 22 maart (14-17 uur). Het wordt intensief, interactief en persoonlijk. Je gaat naar huis met inzichten en acties, 茅n jouw persoonlijke Werkgeluk Blauwdruk zodat je precies weet wat je moet veranderen om gelukkig te worden in je werkleven. Plek voor nog 2 enthousiaste vrouwen! Info en aanmelden: LINK IN BIO..

HOE WAS JE WEEK - Diep vervullend of maar lauw-warm? Wil je op korte termijn effectief actie ondernemen om die eerste lastige (waar begin ik?) stap te zetten naar een vervullende loopbaan waardoor je werkgeluk 茅n persoonlijk geluk binnen handbereik haalt? Meld je dan vandaag nog even aan voor de workshop Startschot Persoonlijk Werkgeluk op 22 maart (14-17 uur). Het wordt intensief, interactief en persoonlijk. Je gaat naar huis met inzichten en acties, 茅n jouw persoonlijke Werkgeluk Blauwdruk zodat je precies weet wat je moet veranderen om gelukkig te worden in je werkleven. Plek voor nog 2 enthousiaste vrouwen! Info en aanmelden: LINK IN BIO. ...

WERKGELUK = PERSOONLIJK GELUK. Werk doen dat je leuk vindt, voldoening geeft, waar je energie van krijgt, waar je van gaat sprankelen, waarin je je kunt ontwikkelen, waarin je bijdraagt aan iets dat jij belangrijk vindt.
.
Daar word je gelukkig van. Je werk legt zoveel gewicht in de schaal als het gaat om je persoonlijke geluk.
.
Het eerste programma dat ik maakte met Hardhout & Porselein coaching heette Fluitend Naar Je Werk.
.
De naam is niet gebleven, wel mijn boodschap: regel voor jezelf dat je werk een bron van energie en plezier wordt, het zal je hele leven veranderen.
.
En geloof niet te makkelijk wat anderen zeggen (inclusief je innerlijke criticus): dat werken nou eenmaal tobben en bikkelen is, iets dat je nou eenmaal tot je pensioen moet uitzitten, want ja er moet brood op de plank.
.
Tuurlijk, er moet absoluut brood op de plank. Maar dat kan ook vanuit een werkleven dat je inricht op jouw voorwaarden met werk dat bij jou past. In plaats van andersom, dat jij jezelf of je leven aanpast om bij je werk te passen.
.
Als je hier eens over wilt sparren met betrekking tot jouw werksituatie, laat het me weten. Want misschien is mijn workshop vrijdagmiddag 22 maart Startschot Persoonlijk Werkgeluk dan wel precies wat jij even nodig hebt.
.
Om een tegenvaller te voorkomen: hij zit wel bijna vol..
.
Meer weten? Aanmelden? Check de link in mijn bio.
.
Karen.

WERKGELUK = PERSOONLIJK GELUK. Werk doen dat je leuk vindt, voldoening geeft, waar je energie van krijgt, waar je van gaat sprankelen, waarin je je kunt ontwikkelen, waarin je bijdraagt aan iets dat jij belangrijk vindt. . Daar word je gelukkig van. Je werk legt zoveel gewicht in de schaal als het gaat om je persoonlijke geluk. . Het eerste programma dat ik maakte met Hardhout & Porselein coaching heette Fluitend Naar Je Werk. . De naam is niet gebleven, wel mijn boodschap: regel voor jezelf dat je werk een bron van energie en plezier wordt, het zal je hele leven veranderen. . En geloof niet te makkelijk wat anderen zeggen (inclusief je innerlijke criticus): dat werken nou eenmaal tobben en bikkelen is, iets dat je nou eenmaal tot je pensioen moet uitzitten, want ja er moet brood op de plank. . Tuurlijk, er moet absoluut brood op de plank. Maar dat kan ook vanuit een werkleven dat je inricht op jouw voorwaarden met werk dat bij jou past. In plaats van andersom, dat jij jezelf of je leven aanpast om bij je werk te passen. . Als je hier eens over wilt sparren met betrekking tot jouw werksituatie, laat het me weten. Want misschien is mijn workshop vrijdagmiddag 22 maart Startschot Persoonlijk Werkgeluk dan wel precies wat jij even nodig hebt. . Om een tegenvaller te voorkomen: hij zit wel bijna vol.. . Meer weten? Aanmelden? Check de link in mijn bio. . Karen ...

ZIE HET VOOR JE - Hoe je je wilt voelen als je 's ochtends opstaat, als je aan het werk bent, als je thuis bent, bepaalt hoe het leven er uitziet dat jij voor jezelf wenst.
.
Op het moment dat je het leven waar jij naar verlangt v贸贸r je ziet krijg je een kostbaar voorproefje: je voelt je alvast even zoals je je zal voelen als je dat ideale leven eenmaal hebt gerealiseerd.
.
Dat is hoe je brein reageert op visuals, en dat geeft jou rechtstreeks contact met je drijfveren! Super krachtig om dat te benutten om in actie te komen!
.
Om die reden is het heel leuk 茅n functioneel om een vision board te maken: een visueel ontwerp van je loopbaan en je leven zoals je het 't allerliefste hebt. Eigenlijk een visuele vertaling van hoe je je wilt voelen.
.
Elke keer dat je er een blik op werpt herinner je je aan je ideale leven, en wat je wilt doen om daar naartoe te groeien of het te behouden. Dat geeft energie en inspiratie voor nieuwe actie.
.
Ik maakte deze ongeveer een jaar terug. Heerlijk, alles waar ik nu al van geniet en waar ik naartoe wil groeien zit erin.
.
Hoewel, 1 ding misschien nog niet heel expliciet, en laat dat nou net de belangrijkste zijn. Gelukkig kreeg ik van  mijn dochter iets moois cadeau: een mooi draadwoord.
.
Ik heb die gelijk dwars over mn vision board geplakt zodat 'ie nu w茅l compleetnl is: 'ENJOY'.
.
Tsss, hoe kan ik DIE nou vergeten zijn? Dankjewel Kim!.

ZIE HET VOOR JE - Hoe je je wilt voelen als je 's ochtends opstaat, als je aan het werk bent, als je thuis bent, bepaalt hoe het leven er uitziet dat jij voor jezelf wenst. . Op het moment dat je het leven waar jij naar verlangt v贸贸r je ziet krijg je een kostbaar voorproefje: je voelt je alvast even zoals je je zal voelen als je dat ideale leven eenmaal hebt gerealiseerd. . Dat is hoe je brein reageert op visuals, en dat geeft jou rechtstreeks contact met je drijfveren! Super krachtig om dat te benutten om in actie te komen! . Om die reden is het heel leuk 茅n functioneel om een vision board te maken: een visueel ontwerp van je loopbaan en je leven zoals je het 't allerliefste hebt. Eigenlijk een visuele vertaling van hoe je je wilt voelen. . Elke keer dat je er een blik op werpt herinner je je aan je ideale leven, en wat je wilt doen om daar naartoe te groeien of het te behouden. Dat geeft energie en inspiratie voor nieuwe actie. . Ik maakte deze ongeveer een jaar terug. Heerlijk, alles waar ik nu al van geniet en waar ik naartoe wil groeien zit erin. . Hoewel, 1 ding misschien nog niet heel expliciet, en laat dat nou net de belangrijkste zijn. Gelukkig kreeg ik van mijn dochter iets moois cadeau: een mooi draadwoord. . Ik heb die gelijk dwars over mn vision board geplakt zodat 'ie nu w茅l compleetnl is: 'ENJOY'. . Tsss, hoe kan ik DIE nou vergeten zijn? Dankjewel Kim! ...

Met twee van mn business buddies van Video Business School heerlijk een dag leren van en met andere ondernemers #BNMW @zaraydagroenhart.
.
Leren = groeien. Word ik gelukkig van 馃槑
.
#schoolreisgevoel #persoonlijkegroei #persoonlijkeontwikkeling @doemijmaardiabetes @jufmariska_inspire2teach.nl.

Met twee van mn business buddies van Video Business School heerlijk een dag leren van en met andere ondernemers #BNMW @zaraydagroenhart. . Leren = groeien. Word ik gelukkig van 馃槑 . #schoolreisgevoel #persoonlijkegroei #persoonlijkeontwikkeling @doemijmaardiabetes @jufmariska_inspire 2teach.nl ...

STOFZUIGEN - Ook stom! Denk ik pas aan een foto als ze allemaal al weg zijn, en ik sta te stofzuigen :)
.
Vanochtend zaten we met mijn onderneemster-matties in mijn praktijk aan een lange tafel vol lekkers. Paar uur sparren, elkaar positief kritisch bevragen om elkaar vooruit te helpen.
.
Met wat er is in onze bedrijven en in onze levens. We doen aan het echte verhaal. Geen oppervlakkige bling bling ondernemersglamour.
.
Wel de successen die er echt zijn. En ook de kleine en serieuze tegenslagen die er zijn. En de vragen en leergierigheid die er zijn.
.
Je had ons moeten zien joh, aan die tafel vol kleurig fruit, groente, chocola en koek. Leergierig, delend, vragend, gevend, benieuwd.
.
Ik laad daar z贸 van op! We maken een prettige energie en activiteit in elkaar los, zij in elk geval in mij :)
.
Was dus best een leuk plaatje geweest voor een social media post. Helaas, nooit aan gedacht. Dus nu alleen een shot van de inmiddels opgeruimde tafel achter mij.
.
Zo, nu stofzuigen, want je kan wel zien dat er is gegeten aan die tafel :)
.
Trouwens, omring jij jezelf ook regelmatig met gelijkgestemden? Inspiratie over en weer? Want daar hoef je natuurlijk geen ondernemer voor te zijn!
.
Mocht je daar best behoefte aan hebben maar niet weten waar je die anderen dan vindt, overweeg dan eens of mijn community Gelukkig Succesvol Succesvol Gelukkig iets voor jou is! .
Een platform op facebook (besloten groep) voor gedreven vakvrouwen om elkaar te supporten, te inspireren, met elkaar mee te denken en van elkaar te leren. En ik ben er ook regelmatig te vinden.
.
Interesse? Stuur me even een berichtje..

STOFZUIGEN - Ook stom! Denk ik pas aan een foto als ze allemaal al weg zijn, en ik sta te stofzuigen :) . Vanochtend zaten we met mijn onderneemster-matties in mijn praktijk aan een lange tafel vol lekkers. Paar uur sparren, elkaar positief kritisch bevragen om elkaar vooruit te helpen. . Met wat er is in onze bedrijven en in onze levens. We doen aan het echte verhaal. Geen oppervlakkige bling bling ondernemersglamour. . Wel de successen die er echt zijn. En ook de kleine en serieuze tegenslagen die er zijn. En de vragen en leergierigheid die er zijn. . Je had ons moeten zien joh, aan die tafel vol kleurig fruit, groente, chocola en koek. Leergierig, delend, vragend, gevend, benieuwd. . Ik laad daar z贸 van op! We maken een prettige energie en activiteit in elkaar los, zij in elk geval in mij :) . Was dus best een leuk plaatje geweest voor een social media post. Helaas, nooit aan gedacht. Dus nu alleen een shot van de inmiddels opgeruimde tafel achter mij. . Zo, nu stofzuigen, want je kan wel zien dat er is gegeten aan die tafel :) . Trouwens, omring jij jezelf ook regelmatig met gelijkgestemden? Inspiratie over en weer? Want daar hoef je natuurlijk geen ondernemer voor te zijn! . Mocht je daar best behoefte aan hebben maar niet weten waar je die anderen dan vindt, overweeg dan eens of mijn community Gelukkig Succesvol Succesvol Gelukkig iets voor jou is! . Een platform op facebook (besloten groep) voor gedreven vakvrouwen om elkaar te supporten, te inspireren, met elkaar mee te denken en van elkaar te leren. En ik ben er ook regelmatig te vinden. . Interesse? Stuur me even een berichtje. ...

KRUISPUNT.
.
Op welk kruispunt sta jij? Hoe vaak heb je al op precies dit zelfde kruispunt gestaan?
.
Als je dezelfde keuzes blijft maken (of juist blijft uitstellen)als je altijd hebt gemaakt, blijf je telkens terugkomen op dat zelfde kruispunt. Dan loop je steeds hetzelfde cirkeltje.
.
Je kunt ook besluiten vandaag een andere keuze te maken.
.
Stel je zou dat doen, waar zou die andere keuze je naar toe mogen brengen?.

KRUISPUNT. . Op welk kruispunt sta jij? Hoe vaak heb je al op precies dit zelfde kruispunt gestaan? . Als je dezelfde keuzes blijft maken (of juist blijft uitstellen)als je altijd hebt gemaakt, blijf je telkens terugkomen op dat zelfde kruispunt. Dan loop je steeds hetzelfde cirkeltje. . Je kunt ook besluiten vandaag een andere keuze te maken. . Stel je zou dat doen, waar zou die andere keuze je naar toe mogen brengen? ...

AMBITIES...
.
Twee jaar geleden zou ik er niet over PEINZEN! Maar nu...Video Business School van @zaraydagroenhart helpt me om steeds meer lef te hebben in het uitspreken van mijn verhaal, mijn boodschap over persoonlijke groei, om andere vrouwen te inspireren gelukkig en succesvol te worden.
.
Inmiddels sluimert zelfs het idee om op termijn op het prachtige TED podium te staan. Nou ja....er over l茅zen vind ik NIET eng :) #denkeninmogelijkheden #perspectiefmetimpact #delft #denhaag #karenrensma #tedtalk #pakjepodium #gelukkigsuccesvolsuccesvolgelukkig.

AMBITIES... . Twee jaar geleden zou ik er niet over PEINZEN! Maar nu...Video Business School van @zaraydagroenhart helpt me om steeds meer lef te hebben in het uitspreken van mijn verhaal, mijn boodschap over persoonlijke groei, om andere vrouwen te inspireren gelukkig en succesvol te worden. . Inmiddels sluimert zelfs het idee om op termijn op het prachtige TED podium te staan. Nou ja....er over l茅zen vind ik NIET eng :) #denkeninmogelijkheden #perspectiefmetimpact #delft #denhaag #karenrensma #tedtalk #pakjepodium #gelukkigsuccesvolsuccesvolgelukkig ...